Basisdej med mange muligheder

Vi har skabt en skøn kantine-kreativ basisdej, som kan bruges til mange forskellige brød i dit professionelle køkken. Basisdejen kan bruges som den er eller du kan prøve et af vores 5 forslag til variationer til brødet for at skabe forskellige smagsoplevelser, strukturer eller fylde.


Ingredienser

Sådan gør du

Dejtemperatur:         
26 - 27 °C

Æltetid:
10 minutter i 1. gear
3 minutter i 2. gear

Liggetid:
1 x 15 minutter + 1 x 30 Min. i virk

Dejvægt:
650 g

Rasketid:
40 – 45 min

Ovntemperatur:
230 °C ved indsætning

Bagetid:
30-35 minutter ved ca. 220 °C

 

5 opskriftudvidelser til basisdejen

Når basisdejen er æltet færdig tilsættes de afvejede ingredienser.  Her foreslår vi 5 variationsmuligheder. Dejen køers kun lige akkurat sammen.

Efter liggetiden afvejes dejen i den ønskede størrelse, og opslås i ønsket den facon.

  1. 3000 g. basisdej tilsættes 400 g. Havnemøllerne frøsymfoni (7 korns blanding), 200 g. vand og æltes sammen.
  2. 3000 g. basisdej tilsættes 250 g. ristede græskarkerner, 150 g Havnemøllerne Sprød Hvede, 100 g. vand, 50 g. brødmalt og æltes sammen.
  3. 3000 g. basisdej tilsættes 200 g. Axana Granola Hazelnut, 150 g. solsikkefrø, 100 g. vand og æltes sammen.
  4. 3000 g. basisdej tilsættes 150 g. yoghurt, 200 g. Axana Havregryn finvalset og æltes sammen.
  5. 3000 g. basisdej tilsættes 200 g. valnødder, 50 g. brødmalt og æltes sammen.

0,001