Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Basisdej med mange muligheder
Vi har skabt en skøn kantine-kreativ basisdej, som kan bruges til mange forskellige brød i dit professionelle køkken. Basisdejen kan bruges som den er eller du kan prøve et af vores 5 forslag til variationer til brødet for at skabe forskellige smagsoplevelser, strukturer eller fylde.
Ingredienser
- 3100 g Reform N+
- 500 g Rugsigtemel N+
- 100 g Olie
- 80 g Salt
- 70 g Sukker
- 150 g Gær
- 2000 g Vand, ca.
Sådan gør du
Dejtemperatur:
26 - 27 °C
Æltetid:
10 minutter i 1. gear
3 minutter i 2. gear
Liggetid:
1 x 15 minutter + 1 x 30 Min. i virk
Dejvægt:
650 g
Rasketid:
40 – 45 min
Ovntemperatur:
230 °C ved indsætning
Bagetid:
30-35 minutter ved ca. 220 °C
5 opskriftudvidelser til basisdejen
Når basisdejen er æltet færdig tilsættes de afvejede ingredienser. Her foreslår vi 5 variationsmuligheder. Dejen køers kun lige akkurat sammen.
Efter liggetiden afvejes dejen i den ønskede størrelse, og opslås i ønsket den facon.
- 3000 g. basisdej tilsættes 400 g. Havnemøllerne frøsymfoni (7 korns blanding), 200 g. vand og æltes sammen.
- 3000 g. basisdej tilsættes 250 g. ristede græskarkerner, 150 g Havnemøllerne Sprød Hvede, 100 g. vand, 50 g. brødmalt og æltes sammen.
- 3000 g. basisdej tilsættes 200 g. Axana Granola Hazelnut, 150 g. solsikkefrø, 100 g. vand og æltes sammen.
- 3000 g. basisdej tilsættes 150 g. yoghurt, 200 g. Axana Havregryn finvalset og æltes sammen.
- 3000 g. basisdej tilsættes 200 g. valnødder, 50 g. brødmalt og æltes sammen.