Rustikke havtornpandekager med ølandshvede, pisket lakrids-creme fraiche og havtorncoulis

Pandekager i en kantine? Ja, det kan man sagtens, bare brug en kipsteger, så du kan lave mange på én gang. Variér opskriften efter sæson, og servér pandekagerne til både morgenmad og frokost – bare justér, hvad du topper dem med. Har du et vaffeljern, er denne opskrift også rigtig god at lave vafler med.


Ingredienser

Havtornsirup

  • 400 g Havtorn
  • 400 g Syltesukker
  • 1 Hel kanel
  • 1 Vaniljestang

Pandekager

  • 7 dl Hvedemel
  • 4 dl Ølandshvede
  • 2 spsk Sukker
  • 1 tsk Flagesalt
  • 5 tsk Bagepulver
  • 5 dl Arla® Øko Kærnemælk 0,5%
  • 2 dl Maltsirup
  • 5 Økologiske æg
  • Arla® Pro Øko Smør til stegning
  • Havtorn kernener

Lakrids-creme fraiche

  • 9 dl Creme Fraiche 38%
  • 35 g Lakridspulver
  • 35 g Flormelis
  • 4 Økologiske citroner

Pynt

  • Rød skovsyre
  • Spiselige blomster

Sådan gør du

  1. Kog havtorn op med syltesukker, kanel og vanilje. Lad det simre i ca. 5 min., tag det af varmen, og køl herefter coulisen ned. Når den er kølet ned, blendes coulisen, og kernerne sigtes fra. Gem kernerne, de skal bruges til pandekagerne.
  2. Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål, og pisk kærnemælk, maltsirup og æggeblommerne i. I en anden skål piskes æggehvider helt stive, vend forsigtigt de to æggemasser sammen. Steg pandekagerne i smør ved svag varme. Brug et udstikkersæt, hvis der ønskes samme form på alle pandekager. Når pandekagerne vendes første gang, tilsættes kernerne fra havtornene.
  3. Pisk creme fraiche op med lakridspulver og flormelis, til den er luftig og cremet. Tilsæt herefter revet citronskal og citronsaft.
  4. Pandekagerne er nu klar til servering. Anret dem evt. oven på hinanden, og garnér med lakrids-creme fraiche og havtorncoulis. Pynt af med skovsyre og evt. spiselige blomster.