GROFT RUGMEL

Mel, gryn og blandinger, Amo
Art no: 100219
Vægt: 10X1 kg
EAN: 5701029200079

Category productimage: Produkt Billede / layout
Amo Groft Rugmel er groftmalet rug til grove fuldkornsbrød med rig rugsmag. Det har en rig smag og aroma, og kan derfor anvendes i næsten alt slags grovbrød. Rugmel er velegnet til at blande med andre meltyper.

Forberedelse / anvendelse

HJEMMEBAG TIL MADKASSENHurtiglavet Rugbrød (1 stk.) Ca. 500 g Amo Groft Rugmel, 500 g Grahamsmel, 75 g gær, 5 dl kærnemælk, 2 dl vand, 4 tsk. salt. 1. Bland kærnemælk og vand, og lun det til håndvarmt (37 °C). Opløs gæren heri, tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er ensartet ca. 5 min. 2. Form dejen til en kugle, så fast som muligt. Form dejkuglen til et aflangt brød og læg det i en smurt 2 liters bageform. Tryk dejen godt ned i formen, fugt overfladen med vand og glat overfladen med en kniv eller en dejskraber. 3. Hæver tildækket og lunt, til dejen når kanten af formen, ca. 30 min. 4. Pensl brødet med koldt vand og prik med en gaffel. Bagetid: Stil brødet på ovnristen i en kold ovn på nederste rille. Tænd ovnen og bag brødet ca. 1 time og 15 min. ved 200 °C (varmluft 180 °C) Tag straks det færdigbagte brød ud af formen og afkøl det på en bagerist.
Ernæringsværdi pr.
100 g

  • Energi 1350 kJ

  • Energi 320 kcal

  • Fedt 2,0 g

  • - heraf mættet fedt 0,3 g

  • Kulhydrat 58 g

  • - heraf sukkerarter 1,0 g

  • Kostfibre 16 g

  • Protein 9,0 g

  • Salt 0 g

Ingredienser

RUGmel, BYGmaltmel.
Fødevarestyrelsen anbefaler mindst 75 g fuldkorn om dagen som en del af en sund og varieret kost. Produktet indeholder 100 g fuldkorn pr. 100 g.