Groft Rugmel

Mel, gryn og blandinger, Amo
Art no: 100219 Vægt: 10x1 kg
100219_Amo-Groft-Rugmel-10X1KG

Amo Groft Rugmel er groftmalet rug til grove fuldkornsbrød med rig rugsmag. Det har en rig smag og aroma, og kan derfor anvendes i næsten alt slags grovbrød. Rugmel er velegnet til at blande med andre meltyper.

Ingredienser

Rugmel, maltmel af byg. Fødevarestyrelsen anbefaler mindst 75 g fuldkorn om dagen som en del af en sund og varieret kost. Produktet indeholder 100 g fuldkorn pr. 100 g.

Forberedelse / anvendelse

HJEMMEBAG TIL MADKASSEN Hurtiglavet Rugbrød (1 stk.) Ca. 500 g Amo Groft Rugmel, 500 g Grahamsmel, 75 g gær, 5 dl kærnemælk, 2 dl vand, 4 tsk. salt. 1. Bland kærnemælk og vand, og lun det til håndvarmt (37 °C). Opløs gæren heri, tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er ensartet ca. 5 min. 2. Form dejen til en kugle, så fast som muligt. Form dejkuglen til et aflangt brød og læg det i en smurt 2 liters bageform. Tryk dejen godt ned i formen, fugt overfladen med vand og glat overfladen med en kniv eller en dejskraber. 3. Hæver tildækket og lunt, til dejen når kanten af formen, ca. 30 min. 4. Pensl brødet med koldt vand og prik med en gaffel. Bagetid: Stil brødet på ovnristen i en kold ovn på nederste rille. Tænd ovnen og bag brødet ca. 1 time og 15 min. ved 200 °C (varmluft 180 °C) Tag straks det færdigbagte brød ud af formen og afkøl det på en bagerist.
Vægt
10x1 kg
Art no
100219

Ernæringsværdi pr.
100 g


  • Energi, kJ 1341 kJ
  • Energi, kcal 320 kcal
  • Fedt 2 g
  • - heraf mættet fedt 0.3 g
  • Kulhydrat 58 g
  • - heraf sukkerarter 1 g
  • Kostfibre 16 g
  • Protein 9 g
  • Salt 0 g