Landmandens Rugbrød

Landmandens Rugbrød er en melblanding tilsæt kun gær og vand. Melblandkngen er nem at anvende og du får samme resultat hver gang. Det giver et saftigt og lækkert rugbrød med flager og mild smag af surdej.


Ingredienser

Sådan gør du

Dejtemperatur:
28-30°C

Æltetid:
Røremaskine 10-12 minutter med dejkrog

Æltekar:
15-18 minutter i 1. gear

Liggetid:
20 minutter – dejen æltes inden afvejning

Dejvægt:
1.100 g – slås op og lægges i aluform 75165

Dekoration:
Der trykkes med skrabelærred 4 gange på skrå den ene vej, og 4 gange den anden vej, så der opstår et ternet mønster

Rasketid:
Ca. 50 minutter

Bagetid:
Ca. 40 minutter (til en kernetemperatur på 95⁰C)

Ovntemp.:
Ca. 250˚C faldende til Ca. 180˚C Dampes ved indsætning.

Bemærk! Næringsværdi pr. 100g og ingredienser er på råvaren, ikke på det færdige brød.