Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Landmandens Rugbrød
Landmandens Rugbrød er en melblanding tilsæt kun gær og vand. Melblandkngen er nem at anvende og du får samme resultat hver gang. Det giver et saftigt og lækkert rugbrød med flager og mild smag af surdej.
Ingredienser
- 10.000 g Landmandens Rugbrød melblanding
- 7.300 g Vand
- ca 170 g Gær
Sådan gør du
Dejtemperatur:
28-30°C
Æltetid:
Røremaskine 10-12 minutter med dejkrog
Æltekar:
15-18 minutter i 1. gear
Liggetid:
20 minutter – dejen æltes inden afvejning
Dejvægt:
1.100 g – slås op og lægges i aluform 75165
Dekoration:
Der trykkes med skrabelærred 4 gange på skrå den ene vej, og 4 gange den anden vej, så der opstår et ternet mønster
Rasketid:
Ca. 50 minutter
Bagetid:
Ca. 40 minutter (til en kernetemperatur på 95⁰C)
Ovntemp.:
Ca. 250˚C faldende til Ca. 180˚C Dampes ved indsætning.
Bemærk! Næringsværdi pr. 100g og ingredienser er på råvaren, ikke på det færdige brød.