ØKO KNÆKKEDE RUGKERNER

Mel, gryn og blandinger, Kornkammeret
Art no: 100386
Vægt: 10 x 1 KG
EAN: 5708731090059

Category productimage: Produkt Billede / layout
100% danske økologiske rugkerner, der er knækket på tværs, indeholder alle kornets bestanddele. Rugkernerne giver struktur i hjemmebagt rugbrød og er gode at blande med andre meltyper.

Forberedelse / anvendelse

Økologiske Grovkernerugbrød med solsikkekerner 2 stk450 g Kornkammeret Knækkede Økologiske Rugkerner700 g Kornkammeret Økologiske Rugmel500 g Kornkammeret Økologisk Hvedemel125 g Kornkammeret Økologisk Solsikkekerner6 dl vand1 l økogisk A-3850 g gær5 tsk. salt2 tsk. mørk sirupPynt: Evt. Kornkammeret Økologiske SolsikkekernerSådan går du:1. Kog vand, knækkede rugkerner og solsikkekerner i ca. 5 min. Lad det køle lidt af, og tilsæt A-38. Når blandingen er håndvarm (ca. 37°C) udrøres gæren heri.2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt det hele roligt, men grundigt sammen (ca. 10 min.) til en ensartet og blød dej.3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 45 min.4. Fordel dejen i 2 smurte bageforme (2 liter). Glat dejen med en våd dejskraber, så overfladen bliver jævn.5. Prik overfladen med en gaffel, og lad brødene efterhæve lunt og tildækket til dejen er kanten af formen. ca. 30 min.6. Pensl brødene med vand, og drys evt. med solsikkekerner.Bagetid: Nederst i en 220°C forvarmet ovn 1 time og 15 min (varmtluftovn 200°C)NB! Skru straks ned til 185°C (vamtluftovn 165°C)
Ernæringsværdi pr.
100 g

  • Energi 1350 kJ

  • Energi 320 kcal

  • Fedt 2,3 g

  • - heraf mættet fedt 0,5 g

  • Kulhydrat 58 g

  • - heraf sukkerarter 1,0 g

  • Kostfibre 16 g

  • Protein 8,0 g

  • Salt 0 g

Ingredienser

knækkede RUGkerner (økologisk).
100% fuldkorn.