Knækkede Rugkerner ØKO

Mel, gryn og blandinger, Kornkammeret
Art no: 100386
Vægt: 10x1 kg

100386_KORNK-ØKO.knæk.-Rugkerner-10X1KG
100% danske økologiske rugkerner, der er knækket på tværs, indeholder alle kornets bestanddele. Rugkernerne giver struktur i hjemmebagt rugbrød og er gode at blande med andre meltyper.
Vægt Art no
10x1 kg 100386

Forberedelse / anvendelse

Økologiske Grovkernerugbrød med solsikkekerner 2 stk 450 g Kornkammeret Knækkede Økologiske Rugkerner 700 g Kornkammeret Økologiske Rugmel 500 g Kornkammeret Økologisk Hvedemel 125 g Kornkammeret Økologisk Solsikkekerner 6 dl vand 1 l økogisk A-38 50 g gær 5 tsk. salt 2 tsk. mørk sirup Pynt: Evt. Kornkammeret Økologiske Solsikkekerner Sådan går du: 1. Kog vand, knækkede rugkerner og solsikkekerner i ca. 5 min. Lad det køle lidt af, og tilsæt A-38. Når blandingen er håndvarm (ca. 37°C) udrøres gæren heri. 2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt det hele roligt, men grundigt sammen (ca. 10 min.) til en ensartet og blød dej. 3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 45 min. 4. Fordel dejen i 2 smurte bageforme (2 liter). Glat dejen med en våd dejskraber, så overfladen bliver jævn. 5. Prik overfladen med en gaffel, og lad brødene efterhæve lunt og tildækket til dejen er kanten af formen. ca. 30 min. 6. Pensl brødene med vand, og drys evt. med solsikkekerner. Bagetid: Nederst i en 220°C forvarmet ovn 1 time og 15 min (varmtluftovn 200°C) NB! Skru straks ned til 185°C (vamtluftovn 165°C)
Ernæringsværdi pr.
100 g

  • Energi, kJ kJ
  • Energi, kcal kcal
  • Fedt 2.3 g
  • - heraf mættet fedt 0.5 g
  • Kulhydrat 58 g
  • - heraf sukkerarter 1 g
  • Kostfibre 16 g
  • Protein 8 g
  • Salt 0 g
Ingredienser

Økologiske knækkede rugkerner (100% fuldkorn).