Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Surdejs bolle - mørk
Ingredienser
DEJEN:
- 5.000 g HM Hvedemel N+ m/10% Fuldkorn
- 5.000 g HM Donkerque forbl
- 100 g Tørret rugsurdej (160 – 200 SG°)
- 300 g Tørret hvedesur (30 – 40 SG°)
- 40 g Salt
- 200 g Frisk gær
- 7.200 g Vand, ca.
- 17.690 g Total
Sådan gør du
Dejtemperatur:
25–27 ˚C.
Æltetid:
5 min. langsomt + ca. 10 min hurtigt (til skær dej).
Liggetid:
Stykker på 2000 g hviler i 60 min. Foldes/strammes op efter 30 min. Hvorefter de hviler yderligere 30 min.
- BMO - stykker: 80 - 120 g.
- Helbrød: 650 g.
- Madbrød/Baguetter: 350 g.
- Sættes på køl til næste dag.
Dekoration:
Dejen/stykkerne bearbejdes i en blanding af Grov Durum og Hvedemel m/10% fuldkorn og/eller sesam.
Rasketid:
Henstår 0 - 30 min. efter de tages ud fra køl.
Bagetemperatur:
Som øvrige rustikke stykker/brød.
Bagetid:
- Stykker 20 min.
- Helbrød 35 min.
- Madbrød/Baguetter 25 min.
- (Vejledende).