Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Spelt-toast med proteiner og morgengrønt
Up-front-cooking-tip, der laves som en sammenlagt øko-french-omelet-toast.
Ingredienser
10 personer
Spelt-toast i rugbrødsforme:
Du kan lave koldhævet/langtidshævet spelttoast i en rugbrødsform.
Til dejen skal du bruge:
- 10 g gær
- 8 dl vand
- 500 g Kornkammeret Speltmel
- 2 spsk. honning
- 2 spsk. salt
- 500 g Kornkammeret Hvedemel
Spelt-toast:
Til hver spelt-toast skal du bruge:
- 2 skiver brød smurt med smør
- 2 æg
- 0,5 tomat i skiver
- ¼ squash i skiver
- 1 dl ribbet grønkål eller spidskål
- 1 spsk. rød flækærtemos
- 1 skive ost
- Lille håndfuld af årstidens friske krydderurter
Sådan gør du
Dej:
Opløs gæren i vand og rør speltmelet, honning og salt i. Rør hvedemelet i. Dejen skal ikke være fast, nærmest som havregrød.
Hæld dejen i 2 smurte rugbrødsforme, de skal kun fyldes halvt op, så der er plads til at brødene hæver. Dæk evt. formene med husholdningsfilm og stil i køleskabet i 12-24 timer.
Bagning:
Bag ved 200 °C i ca. 45 minutter. Tag brødet ud af formene med det samme. Bank det i bunden, det skal lyde hult. Lad brødet køle af, inden du skærer af det, så smuldrer det ikke.
Spelt-toast:
Det pandesteges på en pande og lægges sammen som en FRENCH-TOASTOMELET (se evt. youtube). Pisk æg sammen og kom salt og peber i. Kom massen på en slip-let pande med lidt olie ved middel varme, til æggene har sat sig.
Kom smør på toastskiverne og læg dem på panden med 2 cm afstand. Vend "omeletten" så toastskiverne vender nedad og "omelet"-siden opad. Fold omelettens kanter ind over toastskiverne, læg fyldet på. Lad brødene stege let gyldne, inden omelettens ene skive brød vippes ovenpå den anden som en sandwich.
TIP: Du kan lave flækærtemos af:
600 g røde flækærter eller linser, der koges ind i vand i ca. 15 minutter sammen med 4 kviste rosmarin. Det afkøles og vendes med 1 dl hvidløgsolie, 1 spsk. grov sennep, salt, peber og 2 spsk. æbleeddike.