Spelt-toast med proteiner og morgengrønt

Up-front-cooking-tip, der laves som en sammenlagt øko-french-omelet-toast.


Ingredienser

10 personer

Spelt-toast i rugbrødsforme:

Du kan lave koldhævet/langtidshævet spelttoast i en rugbrødsform.

Til dejen skal du bruge:

Spelt-toast:
Til hver spelt-toast skal du bruge:

  • 2 skiver brød smurt med smør
  • 2 æg
  • 0,5 tomat i skiver
  • ¼ squash i skiver
  • 1 dl ribbet grønkål eller spidskål
  • 1 spsk. rød flækærtemos
  • 1 skive ost
  • Lille håndfuld af årstidens friske krydderurter

Sådan gør du

Dej:
Opløs gæren i vand og rør speltmelet, honning og salt i. Rør hvedemelet i. Dejen skal ikke være fast, nærmest som havregrød.

Hæld dejen i 2 smurte rugbrødsforme, de skal kun fyldes halvt op, så der er plads til at brødene hæver. Dæk evt. formene med husholdningsfilm og stil i køleskabet i 12-24 timer.

Bagning:
Bag ved 200 °C i ca. 45 minutter. Tag brødet ud af formene med det samme. Bank det i bunden, det skal lyde hult. Lad brødet køle af, inden du skærer af det, så smuldrer det ikke.

Spelt-toast:
Det pandesteges på en pande og lægges sammen som en FRENCH-TOASTOMELET (se evt. youtube). Pisk æg sammen og kom salt og peber i. Kom massen på en slip-let pande med lidt olie ved middel varme, til æggene har sat sig.

Kom smør på toastskiverne og læg dem på panden med 2 cm afstand. Vend "omeletten" så toastskiverne vender nedad og "omelet"-siden opad. Fold omelettens kanter ind over toastskiverne, læg fyldet på. Lad brødene stege let gyldne, inden omelettens ene skive brød vippes ovenpå den anden som en sandwich.

TIP: Du kan lave flækærtemos af:

600 g røde flækærter eller linser, der koges ind i vand i ca. 15 minutter sammen med 4 kviste rosmarin. Det afkøles og vendes med 1 dl hvidløgsolie, 1 spsk. grov sennep, salt, peber og 2 spsk. æbleeddike.