Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Ruths surdejsbrød
Opskriften giver 25 stk.
Ingredienser
- 8.000 g Manitoba Flour
- 2.000 g Uno Rugsigte N+
- 3.000 g Moden Hvedesurdej
- 100 g Mørk Malt
- 200 g Frost Bagemiddel
- 300 g Salt
- 150 g Gær
- 6.700 g Vand, ca.
Sådan gør du
Dejtemperatur: 24-26 °C.
Æltetid: 10 minutter langsom + 4 minutter hurtigt til skær dej.
Liggetid: 1 x 60 minutter med en foldning. Dej stiles nu på køl i kasser til næste dag. Efter køl deles dejen i stykker af 800 g som foldes runde. Lad dejen hvile på bord i 30 minutter. Slås let op. Kort og buttet. Lægges i melede hævekurve. Sættes på køl tildækket af plast til næste dag.
Rasketid: Hævekurvene tages ud fra køl. Brødene hæves færdig i bageriet et lunt sted i ca. 1 time.
Dejvægt: 800 g.
Pynt: Hvedemel.
Ovntemperatur: Ca. 220 °C.
Damp: Dampes ved indsætning.
Bagetid: Ca. 40 - 45 minutter.