Rugbrødslagkage


Ingredienser

Dejen:

  • 6 Æg
  • 200 g Brun Farin
  • 2 spsk. Kakaopulver
  • 1,5 tsk. Bagepulver
  • 100 g Daggammelt rugbrød, revet
  • Smør til formen

Fyld:

  • 0,5 l Fløde
  • En god solbærmarmelade

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 175°C.
  2. Pisk æg og farin i en skål for sig.
  3. Sigt kakaopulver og bagepulver og vend det med revet rugbrød.
  4. Bland nu tørmassen sammen med æggemassen og kom det i en smurt form på ca. 22-25 cm.
  5. Bag i ca. 30 min. Prik i dejen for at se om den er færdig. Ellers giv den 5-10 min. mere i ovnen
  6. Lad den afkøle lidt og skær den tværs igennem.
  7. Når bundene er kølet ned, piskes fløden let.
  8. Saml lagkagen med et lag af solbærmarmelade og let pisket fløde i midten samt et lag flødeskum på toppen. Sigt eventuelt lidt kakao over.

Bagetid: 30 min. Prik i dejen for at se om den er færdig
Ovntemperatur: 175°C.