Ølandsbrød

Opskriften giver 23 stk.


Ingredienser

  • 7.000 g Manitoba Flour
  • 3.000 g Ølandsmel
  • 2.500 g Moden Hvedesurdej
  • 50 g Mørk Malt
  • 200 g Frost Bagemiddel
  • 1.000 g Sødmælk
  • 250 g Salt
  • 150 g Gær
  • 5.000 g Vand, ca.

Sådan gør du

Æltetid: 10 minutter langsom + 4 minutter hurtigt til skær dej.

Liggetid: 1 x 60 minutter med en foldning. Dej stiles nu på køl i kasser til næste dag. Efter køl deles dejstykker i 800 g dejstykker og foldes runde. Lad dejen hvile på bord i 30 minutter. Slås let op. Kort og buttet. Lægges i let melede hævekurv. Sættes på køl tildækket af plast til næste dag.

Rasketid: Hævekurvene tages ud fra køl. Brødene hæves færdigt i bageriet et lunt sted i ca. 1 time.

Dejvægt: 800 g.

Ovntemperatur: Ca. 220 °C.

Damp: Dampes ved indsætning. BAGETID: Ca. 40 - 45 minutter.