Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Hvidløgsbrød
Perfekt som mæthedsgivere til grønne retter.
Ingredienser
IngredienserDEJEN:
- 5.000 g Kornkammeret Hvedeblanding
- 120 g Gær
- 2.900 g Vand
- 75 g Olivenolie tilsættes til sidst under æltningen, for at få dejen til at slippe kanten af æltekarret.
- 8.095 g Total
Fyld:
- 500 g Blødt smør
- 3 Store bundt persille, hakket
- 6-8 fed Hvidløg, presset
- 1 Grøn chili, hakket fint
- Salt og peber
- 500 g Revet cheddar
Sådan gør du
Dejtemperatur:
26-28°C
Æltetid:
8 min. langsom.
5 min. hurtig, til dejen er glat og slipper kanten.
Forarbejdning:
Dejen lægges i et oliesmurt fad og hviler i rumtemperatur i ca. 1 time.
Dejvægt:
Brød 550 g (14 stk.)
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul det ud til et rektangel med en tykkelse på ca. 1,5 cm.
- Fordel først det bløde kryddersmør på dejen og derefter osten. Rul dejen sammen på den lange led som en roulade.
- Skær dybe snit i dejen med en skarp kniv og kom den i en 2 liters brødform.
- Lad dejen efterhæve 40 min.
Bagetid:
Ca. 28 -30 min.
Ovntemperatur:
Indsætning ca. 220°C Afbagning ca. 200°C