Havre-smoothie

Havre-smoothie i skål med lun granola, røde bær og syltede umami-æbler.


Ingredienser

10 personer

Granola:

Syltede umami-æbler:

  • 5 store æbler
  • 1 dl æblejuice eller most
  • 5 hele kardemommekapsler
  • 1 spsk. æblesirup
  • Friskkværnet peber

Havre smoothie-grød:

  • 3 modne bananer
  • 3 dl frosne røde bær
  • 5 dl havremælk
  • 4 dl havregryn

Sådan gør du

Granola:
Gryn, mandler, kerner og salt ristes godt gyldent på en tør pande, så de æteriske olier fra korn og kerner frigives. Tilsæt rosiner til sidst i processen. Køl af og kom på glas. Lun gerne granolaen igen lige før servering, det løfter både smagsnydelsen, sprødheden og forkælelsesgraden.

Syltede umami-æbler:
Skær æbler i grove tern og kog dem sammen med resten af ingredienserne til en tyk kompot. Køl af og kom på glas.

Havre smoothie-grød:
Blend, køl og kom i serveringsskåle (bowls). Konsistensen skal være tilpas tyk, så det kan bære toppingen af granola og syltede æbler. Drys evt. med lidt hele bær, bananskiver og chokoladenibs. Smoothiegrøden kan også stilles på køl dagen før som en overnight-grød.