Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Grunddej til madbrød
En grunddej – masser af muligheder. Kun fantasien sætter grænser. Denne dej har en ekstrem strækbarhed, og giver et perfekt resultat hver gang.
Dejen holder i 5 dage på køl, og har fortsat samme egenskaber. Denne dej fungerer som en grunddej, som blandt andet kan bruges til pitabrød, naan eller fladbrød.
Ingredienser
- 10.000 g Frumenta Mie (142210)
- 100 g Olie
- 50 g Gær
- 200 g Salt
- 6000 g Vand
Sådan gør du
Fremgangsmåde: Hæld alle ingredienser i på en gang, men hold salten tilbage. Kør dejen sammen ved laveste hastighed og skru gradvist op i farten.
Æltetid: Ca. 10 – 15 minutter eller indtil dejen er 26 - 28 °C. Salten tilsættes når der mangler ca. 2 minutter af æltetiden og dejen æltes færdig.
Dejtemperatur: 26 - 28 °C.
Liggetid: Dejen afvejes i dejstykker af 200 g. Virkes op og stilles til hævning i 55 – 60 minutter ved 20 - 22 °C. Derefter stilles dejen på køl tildækket.
Friskbagte pitabrød på grunddej
- Dejen vejes af i lige store stykker
- Formes til ønskede størrelse pita.
- Lad dem hvile 10 min. på bagepladen, inden de afbages.
- Bages ved meget høj varme enten i pizzaovn eller i normal ovn. Ved 275 °C. Pitaerne får en god luftig og velsmagende krumme.
Naan eller fladbrød
Man kan lave de klassiske, hvor man pensler med:
- Olie & Nigellafrø (Jomfru i det grønne).
- Hvidløgsolie.
Man kan også sætte sit eget touch på fladbrødene med:
- pestoer.
- Olie & flagesalt.
- Flagesalt & rosmarin.
- Hjemmelavet chiliolie.
- Sesam & blå kornblomst Bages ved meget høj varme enten i pizzaovn eller i normal ovn ved 275 °C.