Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Det efterspurgte Ølandsbrød
Giver et smagsfyldigt Ølandsrugbrød, med en karakteristisk, men afrundet maltprofil, en tæt krumme og et højt kerneindhold.
Ingredienser
- 1 sæk: 10.000 g Ølands Rugbrød
- 7.700 g vand
- 150 g gær
Sådan gør du
Dejtemperatur:
28-30°C.
Æltetid:
12 min. i 3. gear.
Liggetid:
30 min. Dejen æltes 1 minut inden afvejning.
Dejvægt:
1.100 g – slås op og lægges i aluform 75165.
Dekoration:
Drysses evt. med Ølands mel og prikkes derefter med pigruller.
Rasketid:
Stykker: ca. 50 min.- til formens kant.
Bagetid:
Ca. 50 min. til en kernetemperatur på 95°C.
Ovntemp.:
250°C faldende til 180°C. Indsættes med damp.