Sandwichstykke med kold havregrød


Ingredienser

DEJEN:

  • 500 g Finvalset Havregryn* (varenr. 140224)
  • 1.250 g Vand*
  • 2.850 g Hvedemel m/10% fuldkorn (varenr. 142451)
  • 200 g Røremargarine / smør
  • 100 g Tørret hvedesurdej
  • 75 g Brun farin
  • 75 g Salt
  • 35 g Bagemiddel (sdt. bagemiddel)
  • 100 g Gær
  • 900 g Vand, ca.
  • 6.085 g Total

Sådan gør du

DEJTEMPERATUR:

24–26 ˚C.

 

ÆLTETID:

8 min. langsomt + ca. 10 min. Hurtigt (til skær dej).

 

LIGGETID:

Dejen hviler i 20 min. Derefter afvejes klumper på 3.000 g, der foldes til rektangulære stykker. Hviler yderligere' 20-30 min. Stykket rulles ud således, det passer i smurt kantplade a 60 x 45 cm. Hvis gastrobakke, skal klumpen veje 1.500 g.

 

DEKORATION:

Pensles/sprayes med vand og sigtes evt. med hvedemel m/10% fuldkorn (efter inddeling).

 

RASKETID:

Vejl. 2 x 25 min. Efter de første 25 min. Af raskning inddeles plader i 4 x 5 stk. (kantplader) og 2 x 5 (gastrobakke). Inddeling foretages med dejskraber, der dyppes jævnligt i olie.

 

BAGETEMPERATUR:

Vejl. 15-20 min. v/220 ˚C Efter endt bagning vendes ud på netplade / rist til afkøling.

 

*Iblødsættes min. 15 min. så det bliver til en kold grød (blandes herefter med øvrige ingredienser).