Halvgroft sandwichstykke med kold havregrød


Ingredienser

  • Dejen:
  • 325 g Finvalset Havregryn* (varenr. 140224)
  • 800 g Vand*
  • 2.400 g Hvedemel m/10% fuldkorn (varenr. 142451)
  • 300 g Victory Fuldkornsmel            
  • 300 g Rugmel
  • 200 g Røremargarine / smør
  • 100 g Tørret hvedesurdej
  • 75 g Brun farin
  • 75 g Salt
  • 35 g Bagemiddel (sdt. bagemiddel)
  • 110 g Gær
  • 1.400 g Vand, ca.
  • 6.070 g Total

Sådan gør du

DEJTEMPERATUR:
24–26 ˚C.

ÆLTETID:
8 min. langsomt + ca. 6 min. hurtigt (til skær dej).

LIGGETID:
Dejen hviler i 20 min. derefter afvejes klumper på 3.000 g der foldes til rektangulære stykker. Hviler yderlig 20-30 min. Stykket rulles ud således det passer i smurt kantplade a 60 x 45 cm. Hvis gastrobakke skal klumpen veje 1.500 g.

Dekoration:
Pensles / sprayes med vand og drysses evt. med blanding af rugmel og sesam (efter inddeling).

Rasketid:
Vejl. 2 x 25 min. Efter de første 25 min. af raskning inddeles plader i 4 x 5 stk. (kantplader) og 2 x 5 (Gastrobakke). Inddeling foretages med dejskraber der dyppes jævnligt i olie.

Bagetemperatur:
Vejl. 15-20 min. v/220 ˚C Efter endt bagning vendes ud på netplade / rist til afkøling.

*Iblødsættes min. 15 min. så det bliver til en kold grød (blandes herefter med øvrige ingredienser).