Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende indenfor landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer.
Halvgroft sandwichstykke med kold havregrød
Ingredienser
- Dejen:
- 325 g Finvalset Havregryn* (varenr. 140224)
- 800 g Vand*
- 2.400 g Hvedemel m/10% fuldkorn (varenr. 142451)
- 300 g Victory Fuldkornsmel
- 300 g Rugmel
- 200 g Røremargarine / smør
- 100 g Tørret hvedesurdej
- 75 g Brun farin
- 75 g Salt
- 35 g Bagemiddel (sdt. bagemiddel)
- 110 g Gær
- 1.400 g Vand, ca.
- 6.070 g Total
Sådan gør du
DEJTEMPERATUR:
24–26 ˚C.
ÆLTETID:
8 min. langsomt + ca. 6 min. hurtigt (til skær dej).
LIGGETID:
Dejen hviler i 20 min. derefter afvejes klumper på 3.000 g der foldes til rektangulære stykker. Hviler yderlig 20-30 min. Stykket rulles ud således det passer i smurt kantplade a 60 x 45 cm. Hvis gastrobakke skal klumpen veje 1.500 g.
Dekoration:
Pensles / sprayes med vand og drysses evt. med blanding af rugmel og sesam (efter inddeling).
Rasketid:
Vejl. 2 x 25 min. Efter de første 25 min. af raskning inddeles plader i 4 x 5 stk. (kantplader) og 2 x 5 (Gastrobakke). Inddeling foretages med dejskraber der dyppes jævnligt i olie.
Bagetemperatur:
Vejl. 15-20 min. v/220 ˚C Efter endt bagning vendes ud på netplade / rist til afkøling.
*Iblødsættes min. 15 min. så det bliver til en kold grød (blandes herefter med øvrige ingredienser).