Øko Softkerne Hvedebrød


Ingredienser

Ingredienser
  • 2.500 g Kornkammeret Hvedemel
  • 2.500 g Øko Softkerner- rugbrød
  • 50 g Salt
  • 120 g Gær
  • 2.900 g Vand
  • 8.070 g Total

Sådan gør du

Sådan gør du

Dejtemperatur:
24 - 26°C

Æltetid:
10 min. langsomt
Ca. 6 min. hurtigt (til god strækbar og skær dej).

Dejvægt:
Brød: 500-600 g Stykker: 80-100 g

Liggetid:
Dejen lægges i smurt form. Står tildækket 60 min. i bageriet. Herefter foldes siderne på dejen grundigt ind over hinanden. Sættes herefter på køl til næste dag.

Forarbejdning brød:
Lad dejen stå i rumtemperatur 2-4 timer. Del aflange stykker på 500-600 g. Placer dem på plader med virket ned på hvedemelet.

Bemærk:
Dejene skal håndteres skånsomt, for at bibeholde så meget luft i dejen som muligt.

Forarbejdning stykker:
Lad dejen stå i bageriet 2-4 timer. Skær stykker i passende størrelse, placeres på plader strøet med hvedemel. Hvil i yderligere 10-20 min.

Ovntemperatur:
Indsætning ca. 220°C. Afbagning ca. 200°C.

Dampes ved indsætning. Spjældet trækkes efter 15 min. og bag yderligere i ca. 10 min. til sprød skorpe opnås.