Hvidløgsbrød


Ingredienser

Ingredienser

DEJEN:

  • 5.000 g Kornkammeret Hvedeblanding
  • 120 g Gær
  • 2.900 g Vand
  • 75 g Olivenolie tilsættes til sidst under æltningen, for at få dejen til at slippe kanten af æltekarret.
  • 8.095 g Total

Fyld:

  • 500 g Blødt smør
  • 3 Store bundt persille, hakket
  • 6-8 fed Hvidløg, presset
  • 1 Grøn chili, hakket fint
  • Salt og peber
  • 500 g Revet cheddar

Sådan gør du

Dejtemperatur:
26-28°C

Æltetid:
8 min. langsom.
5 min. hurtig, til dejen er glat og slipper kanten.

Forarbejdning:
Dejen lægges i et oliesmurt fad og hviler i rumtemperatur i ca. 1 time.

Dejvægt:
Brød 550 g (14 stk.)

  1. Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul det ud til et rektangel med en tykkelse på ca. 1,5 cm.
  2. Fordel først det bløde kryddersmør på dejen og derefter osten. Rul dejen sammen på den lange led som en roulade.
  3. Skær dybe snit i dejen med en skarp kniv og kom den i en 2 liters brødform.
  4. Lad dejen efterhæve 40 min.

Bagetid:
Ca. 28 -30 min.

Ovntemperatur:
Indsætning ca. 220°C Afbagning ca. 200°C