Energibar med kerner og frø

Energibar med kerner og frø 2 – lavet på choko-kagemel og toppet med tørrede kornblomster. Disse energibarer laves som hapsere af ”easy cake” princippet. Det vil sige en forblandet kagemel, hvor du på en travl dag kun skal tilsætte væske og olie. Her anbefaler vi EasyCake White eller Choco.


Ingredienser

  • 1,5 kg EasyCake White eller Choco
  • 600 g vand
  • Øko olie
  • Smeltet mørk chokolade
  • Kerner, fx græskarkerner, hørfrø, sesamfrø, kokos, chiafrø
  • Tørret kornblomst

Sådan gør du

Du kan bage kagen i en bradepande. Køl kagen ned og skær den ud i små barer/trekanter/konfektstykker eller lignende.
Posens indhold 1,5 kg blandes med 600 g vand og 390 g øko olie. Røres på middel hastighed i ca. 3 -6 min. Fordel dejen i en 1/1 GN-form beklædt med bagepapir. Bages midt i den varme ovn ved 170 °C i ca. 30 min.

Herefter kan du dyppe med eller pensle dem i smeltet mørk chokolade og drysse eller panere hvert stykke i hakkede kerner og frø, fx. hakkede græskarkerner, hørfrø, sesamfrø, kokos, chiafrø, osv. Fingerdrys gerne med lidt tørret kornblomst og måske et smagsnip af flagesalt inden chokoladen smelter helt.

Som variation kan du lave både en hvid blondie og en mørk udgave – efter ”lidt, men godt forkælelses-princippet”, så hjernen får en smule brændstof, og ingen på din vagt går sukkerkold sidst på dagen!